Om os

Datacenter Industrien er den officielle brancheorganisation for data center branchen i Danmark.

 

Foreningen samler industriens aktører med det formål at skabe en endnu stærkere profilering af de danske styrkepositioner samt skabe et rigt økosystem for bæredygtige data centre.

For mere information om Datacenter Industrien, klik her. 

solopgang

Mission

Alle data centre i Danmark skal være grønne og energineutrale. Det indebærer, at energien til data centre skal komme fra vedvarende energikilder – og alle data centre skal aflevere overskudsvarmen til fjernvarme eller anden produktion, som kan udnytte denne overskudsvarme, samt benytte de mest optimale energieffektive teknologier.

Data centre i Danmark skal i den nærmeste fremtid designes, bygges og drives, således at de kun ”låner” energien til server- og infrastrukturdrift, før den afleveres videre til andre formål – med et minimum af energitab

Vision

TIDAs formål er derfor at sætte skub i grønne og innovative projekter. Missionen skal arbejde mod Visionen – At alle datacentre i Danmark er grønne og CO2 neutrale.

Datacenterbranchen skal i miljømæssige spørgsmål starte deling af viden for at accelerere den grønne udvikling. TIDA er en del af Datacenter Industrien, som tager ansvar for at sikre denne udvikling gennem samarbejde, dokumentation, videndeling og certificering.